Construma 2018 - 9 ok, amiért érdemes ellátogatni hétvégén a Hungexpora
A jövő otthona minimalista, energiatakarékos és kell hozzá egy távirányító

construma16.JPG

Ebben az évben még a korábbinál is nagyobb kiállítói érdeklődés övezte a 2018-as CONSTRUMA otthonteremtési kiállítást, rekord gyorsasággal adták ki a standokat. A kiállítói igyekezet pedig feltételezte, hogy színvonalas rendezvényre számíthatnak a látogatók április 11-15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A Construma 2018 otthonteremtési csokorban 4 fő téma kapott helyet, ezeket külön pavilonokban tekinthetjük meg. A legnagyobbat, az "A" pavilont az építőipari kiállítók kapták, simán CONSTRUMA néven fut, itt főleg szakmabeliekbe és célirányosan keresgélő építkezőkbe botlik az ember, A CONSTRUMA/RENEO a "D" Pavilonban található, ez még inkább a szakmázás helyszíne megújuló energia- és épületgépészeti témáival, a CONSTRUMA KERT a "C" Pavilonban ígér valamit, amit talán a hétvégén be is tart, a nagyközönség számára pedig az OTTHONDesign lehet a leglátványosabb  a "G" és az "F" Pavilonokban.

Mi a 3 közül az egyik szakmai napra látogattunk el, és a viszonylag nagy létszámból arra következtettünk, hogy ha már a szakmai napon is ennyien vannak, akkor hétvégén valószínűleg tömve lesz a vásárváros területe. A belépőket talán jobb online megvásárolni, ha elkerülnéd a sorban állást. Maga a kiállítás az érdeklődés célirányosságától függően 3-4 óra alatt bejárható, ha nem nem veszünk részt egyik vezetett programon, előadáson sem, de ezeket hétvégén nem érdemes kihagyni. A szakmai napokon ezzel kevésbé foglalkozik az ember, pontosabban egy előadást akartunk meghallgatni, de az is elmaradt.

construma8.JPG

A látogatói kalauzban jól követhető, melyik céget hol találjuk, a programokra is lehet készülni, melyik tűnik érdekesnek. Mi ezúttal egyszerű mindenevő látogatóként jártuk végig az összes kiállítót, és találtunk legalább 9 olyan okot, amiért másnak is bátran ajánljuk a a kiállítást: 

1. A Jövő Otthona

Ez a leglátványosabb stand, az egyik fő attrakció. Élhető terek, felhasználóbarát tárgyak, futurisztikus környezet. A Lakberendezők Országos Szövetsége tervezői álmodták meg A Jövő Otthonát, amelynek koncepciója, hogy az otthon az életünk minden területén elérni kívánt egyensúly téri leképeződése legyen. A tervezők egy olyan okos otthont mutatnak be, ahol a fő hívószavak a letisztultság, környezettudatosság, és a minőségi anyagok.

construma6.JPG

construma11.JPG

construma10.JPG

construma12.JPG

construma14.JPG

construma15.JPG

2. Magyar Design

Meglepő, vagy sem, a pavilon egyik eldugott szegletében nagyon szerethető, színvonalas kis szigettel várták a látogatókat a magyar design képviselői. Egytől-egyik profi, ízléses, szemet gyönyörködtető kiállítási tárgyat láttunk, több hazai iparművész remekét. A Hannabi bútorai a Jövő Otthonában is helyet kaptak, és ugyanígy helyet kaphattak volna bármely másik Nyugat-Európai kiállításon is.

construma17.JPG

construma23.JPG

3. A nagy cégek látványos standjai - Velux, Mapei

Nagyok, látványosak, tőlük ezt vártuk. Színvonalas termékek és megjelenítés, rengeteg megoldás bemutatása, szakértő segítség.

construma3.JPG

4. Szakmalandia - a szakmunka mégsem halott?

A munkaerő hiány enyhítését és a szakképzés népszerűsítését célozza a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum rendezésében megvalósuló három napos szakmai programsorozat, a "Szakmalandia" is, ahol a Centrum 11 iskolájának több mint 200 szakmája mutatkozik be. A sátor berendezése nagyon kedves, ötletes, fiatalos, a második napon azonban még nem teljes gőzzel működtek a szakmai bemutató standok, de az előadásokra már a második napon is sok fiatal volt kíváncsi.

construma26.JPG

5. Viaplant - A természet burkolata

Őket nagyon szerettük, a Magyar Design standon belül állított ki ez a fiatal cég. Rendkívül ötletes termékre építették fel a céget: Újragondolták a városi zöldfelületek fenntartása során keletkezett növényi részek hasznosítását, és egy egyedülálló esztétikai értékekkel bíró kreatív burkolóanyagot hoztak létre. A szárított növények műgyanta vivőanyagba dolgozásával olyan panelek jönnek létre, amelyek megfelelő szerszámmal vághatók, áttetszők és átvilágíthatók, bútor- és falpanelként, képként, illetve számos használati tárgyként (tálca, szemüvegkeret, ékszer) is alkalmazhatók. 

construma19.JPG

6. Lakásvilágítási trendek - Az Elter standja

A világítástechnikát, épületautomatizálást magába foglaló "Electrolight" tematika tavaly növekedésnek indult, és ez a tendencia folytatódik idén is, már több mint 500 négyzetméternyi területet foglalnak el a kiállítók ebben a témában. Az egyik látványos stand az Elteré volt, esztétikus, különleges, modern lámpáival. A Jövő Otthonába is az Elter lámpáit tervezték be.

construma30.jpg

construma7.JPG

7. Fénycsatorna rendszerek - Velux, Solarspot

Nagyon érdekes megoldást láttunk két standon is, a Veluxnál és a Solarspotnál. A fénycsatorna, mint világítási megoldás egyelőre jóval drágább, mint egy standard nyílászáró, de speciális, ablaktalan helyiségekben kézenfekvő és energiatakarékos döntés a beltéri világítás fénycsatornával kiváltása, legalábbis nappal.

construma28.JPG

8. Készházak fából - Skandináv Ökoház, Faépítészet.hu

A skandináv stílus kedvelőiként mindenre vevők vagyunk, ami minimális, letisztult esztétikumú, így odavoltunk a Skandináv ökoház és a faepiteszet.hu megoldásaiért. A norvég gyártó képviselője Skandináv Ökoház installációval készült, amelyben bemutatta az általuk alkalmazott falszerkezeteket, valamint a JØTUL fatüzelésű kályhák és NOBØ elektromos fűtőpaneleket. A másik kiállító pedig az Ubrankovics gerendaházak volt, ahol elidőztünk egy darabig, és energiatakarékos gerendaházról álmodoztunk.

construma5.JPG

9. Innovatív/trandicionális/design nyílászárók - Ropant

Az egyik legszebb, legötletesebb stand a Ropant nyílászárók standja volt, egy külön világ. Esztétikus, minden részletre kiterjedő installációjuk vonzotta az embert, a házikó kívül-belül roppantul izgalmas részleteket rejtett. Szívesen beszélgettünk a stand vezetőjével a high-tech nyílászárókról, aki kedvesen és informatívan magyarázta az elegáns, régi időket idéző, de hipermodern bejárati ajtó működését.

construma2.JPG

construma1.JPG

Egyéb megfigyeléseink: Bizonyára nem voltunk célcsoport, ezért álltunk kissé értetlenül néhány szerintünk felülreprezentált téma előtt: a jakuzzis, kályhás és padlóburkolatos cégek standjai közül nehéz volt kikeveredni, de nem panaszkodunk, a nagyobb választék mindig jobb, mint a kisebb. Ezen kívül jókat derültünk azon, hogy milyen furcsa trendek alakultak ki: a laminált padlók festett csempének akartak látszani, a kerámia és beton padlólapok meg fa padlóburkolatnak.

A hétvégén nagy örömmel vennénk még részt ezeken a programokon:

Szombat

OtthonDesign

11:30 - Neked is lehet mohafalad! - F Pavilon színpada

14:00 - A jövő már látható - VR bemutató - F Pavilon színpada

15:00 - Tárlatvezetés a Jövő Otthonában

Contruma Kert

11:11 - Bonszaialakítási bemutató

13:30 - Virágkötészeti bemutató

Szakmalandia

Workshopok és bemutatók pályaválasztó fiatalok számára

Vasárnap

14:30 - Újraértelmezett közösségi tereink - F Pavilon színpada

15.00 - Fürdőszobánk, a pihenés szigete - F Pavilon színpada

11:00-17:00 között: Top Tipp stand - Ingyenes lakberendezési tanácsadás - 201B stand

Bár a gyönyörűnek ígérkező hétvégi időjárás nem kifejezetten a pavilonokban bóklászásnak kedvez, akinek most aktuális az építkezés, felújítás, korszerűsítés vagy kertátalakítás, vagy egyszerűen érdekli, milyen a szakma mai jövőképe, annak kötelező program a Construma 2018.

Ha ezt a cikket elolvasta, feltételezhető, hogy érdekli a téma, és hogy jó hasznát venné egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válláról. Ránk bízhat sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórol meg, így marad ideje a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézzen körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találja meg azt, amit keres, vagy bármilyen kérdése van, esetleg tanácsra van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Önnek segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatja.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8813831458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) a jövő városa (1) A jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása