Best of Facebook 2018 - 3. rész
Ezeket a Facebook-posztjainkat mi szerettük legjobban múlt évben

1. Lecke a fenntarthatóságról


Egy thaiföldi egyetem konténerekből alakította ki a campusát, ezzel két (három?) legyet ütve egy csapásra. Egyrészt, költségtakarékosan oldották meg az egyetemi város közös tereinek létrehozását, másrészt felhívták a figyelmet arra, hogy valamit kezdeni kéne azzal az évente 33 millió konténerrel, amelyet a világ kereskedelmi forgalmának lebonyolításához használnak. Harmadrészt, kiérdemelték a legmenőbb campus címet 
A példamutató építményt fák veszik körül, 3 emeletes, és 17 konténerből áll. A megfelelő fényforrásról óriási ablakok gondoskodnak, hiszen egy ilyen konténer tetszés szerint alakítható, több is egybenyitható. A világ ezen felén a hőség kint tartása a legnagyobb feladat, de hidegebb klímájú helyen is megoldható a hőszigetelés: itt újrahasznosított műanyag hulladékkal fedték be a konténereket.
A konténer-campus stílusosan fenntarthatósági kurzusoknak is helyet ad. 
Videó a campusról: https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/241089879891746/
További érdekességek részletesen, angolul a projektről: 
https://www.weforum.org/agenda/2018/10/this-thai-university-used-17-shipping-containers-to-build-its-new-campus

28.jpg

2. Startup, coworking, freelancer, community space... 


Ezek ma már itthon is ismerős fogalmak, és már nem az USA-ra és Nyugat-Európára asszociálunk, ha meghalljuk őket. 2018-ban már nem sokban különbözik egy magyarországi startup tevékenysége és irodája egy külfölditől. Egymás után nyílnak a szabadúszók, és innovatív, kis cégek igényeinek kiszolgálására tervezett közösségi irodák, campusok, ahol munkaállomást, irodát, vagy akár rendezvénytermet is lehet bérelni órákra, napokra, vagy akár hosszú távra is.
Elsősorban Budapesten találjuk ezeket a fiatalos, és minden igényt kielégítő, inspiráló helyeket, de már néhány vidéki nagyvárosban is lehet közösségi irodát bérelni. A legismertebb ilyen intézmények a Loffice, a Kaptár, a Kubik vagy az UP Center. Ezek kisebb, családias helyek, de minden kényelmi, és professzionális szolgáltatást megtalálunk náluk, amit csak megkívánhat egy szabadúszó. 
Nemrég nyitotta meg kapuit egy jóval nagyobb dimenziókkal bíró coworking-irodaház is, a Startup Campus (MSC) a Millenárison, amely 1500 fős konferenciaterem mellett 100 munkaállomással, irodákkal és tárgyalókkal várja a startupokat és a velük együttműködő befektetőket. A hírek szerint lassan be is telnek a helyek, siessen, aki modern, impozáns környezetben építené a vállalkozását és üzleti kapcsolatrendszerét!

3. Méhhotel a lakásban


Sokat hallunk mostanában a méhek kritikus helyzetéről: tömegével pusztulnak fertőzések, növényvédőszerek miatt, pedig hozzájárulásuk nélkül gyorsan nehéz helyzetbe kerülhet az emberiség is, a beporzásra egyelőre nincs alternatíva a növénytermesztésben.
Erre hívja fel a figyelmet a BEEcosystem nevű cég terméke, a moduláris, akár lakásban is használható kaptár. A HexHive, vagyis a hatszögletű kaptár fából és plexilapból áll, több egység is összekapcsolható, így a méhek tevékenység jól megfigyelhető. A termék célja a méhekről szóló tudás átadása, az, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen értékes munkát végeznek ezek a kis állatok. Bár a gyártó akár lakásba is ajánlja elhelyezésüket (a képen látható, ahogy a kaptárba egy vastag plexicsövön tudnak a méhek be- és kijutni), talán inkább megfelelő természeti környezetben elhelyezkedő vidéki szállásokon, oktatóközpontokban tudjuk elképzelni a méhhoteleket.

Forrás: https://bit.ly/2uGe5rB

4. Hogyan lélegezzen fel a város, ha nincs elég vízszintes terület? Váltsunk perspektívát!

Ha függőleges kertekről beszélünk, az majdnem minden esetben a városi környezethez kapcsolódik, hiszen ezek létrehozásának motivációja a térnyerés, a levegő tisztítása, és persze nem utolsó sorban a városok megszépítése, élhetővé tétele.
Bogotában, Kolumbiában található a világ eddigi legnagyobb függőleges kertje, amely 11 emeleten több, mint 3.000 nm-t fed le. A művet (tényleg művészeti alkotásnak nevezhető, olyan gyönyörű alkotásról van szó) egy biológus/botanikus tervezte meg egy zöldtetők létrehozásával foglalkozó cég segítségével, akik a társasházra 115.000 darab és 10 különböző fajta növényt telepítettek. Természetesen a rendszert úgy építették ki, hogy állandó vízellátást kapjanak a növények, ezt automata, érzékelőkkel ellátott öntöző rendszer biztosítja. Az öntözést részben a lakások használt, és tisztított fürdővizével oldottak meg.
A zöldbe borult házat Élő Épületnek nevezik, hiszen tisztítja a levegőt és optimalizálja az épület hőmérsékletét. A projekt célja az volt, hogy megváltoztassák az emberek városokról kialakult képét: lehet nagyvárosban is zöld környezetben élni.

A zöldtetők előnyeiről már mi is írtunk korábban a blogban: https://drahotaingatlan.blog.hu/2018/07/04/szuperzold_tetokerteket_a_hazakra

Forrás: https://bit.ly/2rKkIcm

Még folytatjuk...

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezzük, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8814535194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) A jövő városa (1) a jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása