Best of Facebook 2018 - 5. rész
Ezekről a témákról biztos lesz szó 2019-ben is...

1. A PASSZÍVHÁZ NEM GONDOLKODIK HELYETTED


A Qubit cikke érdekes adatokkal szolgált a passzív házak előnyeiről és hátrányairól. A hátrány meglepő módon az emberi viselkedésből eredt...
Egyre többen látják be, hogy érdemes szigetelésre és nyílászárók cseréjére költeni, bár az emberek többségét inkább a rövid távú előnyök (fűtési költségek csökkenése) hozzák lázba, kevesebben gondolnak a klímaváltozásra egy ilyen beruházás alkalmával. Egy mexikói kísérlet viszont azt bizonyította, hogy nem elég, ha optimálisak a körülmények, az emberi magatartást és szokásokat is figyelembe kell venni egy ilyen beruházás alkalmával, például úgy, hogy edukáljuk a felhasználót, hiszen hiába a passzívház, ha továbbra is folyamatos a szellőztetés...
A felvilágosítással pedig sietni kell, mert 2020-tól már csak olyan házak épülhetnek az EU-ban, amelyeknek szinte nulla az energiafogyasztásuk. Dícséretes törekvés (csak úgy ne járjunk vele, mint a GDPR-ral: 2 év tudtuk, mire számíthatunk, mégis az utolsó pillanatig húzta mindenki a megfelelést), de a jövő még ennél is tovább mutat: Az igazi fejlett technológia már az aktívházak megvalósíthatóságával foglalkozik. Az aktív házak több energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak, de még a hálózatba is képesek visszajuttatni belőle. Egy ilyen, minden szempontból előremutató törekvést Magyarországon, Pilisjászfalun is megvalósítottak: a ház nem csak hogy önfenntartó, de még alapozást nem igényelt az egyébként villámgyors felépítése.

Források:
https://bit.ly/2GWnbVv
https://bit.ly/2se38xm

2. ÁLMODOZÁSOK KORA - ÉS ÉVSZAKA: KI A SZABADBA! 


Korán, május elején jött a nyár idén, ha a meteorológiai tavaszt szabad így neveznünk, de hogy is nevezhetnénk, amikor egyik pillanatról a másikra elkezdődött a kinti szezon, és alig volt idő rendbe hozni a kertet és berendezni kerti bútorokkal, hogy le ne csússzunk egyetlen simogatóan meleg estéről sem?
Sokan már a nyaralásukat is megtervezték, de nem mindenki vágyik utazásokra, van, akinek a pihenés a saját kis nyaralójában eltöltött napokat jelenti. Nincs nyaraló? Nem lehet építkezni a telekre? Már erre is van megoldás. 
A török építész iroda, a SO? minden igényt kielégítő, off-grid, vagyis víz- villany- és egyéb hálózatoktól független kis mobil házat tervezett, amelyet az időjárástól függően akár teljesen le lehet zárni. A koncepcióház készítésekor a célcsoport egy fiatal, kisgyermekes pár volt, de elnézve a helyet, elálmodozna itt bármilyen korosztály 
A 18nm-es házikót sorozatgyártásra tervezték, és készen szállították az első színhelyre. A faszerkezetes, hőszigetelt, nyír rétegelt lemezzel borított kis épület belül is minden igényt kielégítő berendezéssel várja a lakókat: van benne az ágyakon kívül konyha, pakolóhely, kályha, és még terasz is kialakítható az egyik fal mozgatásával. A nyaralóban még egy kis fürdő is helyet kapott, a WC-nél valószínűleg a hasonló házaknál szokásos komposztálós megoldást alkalmazták.
A koncepciónyaraló ára szállítással együtt 10.000 EUR körül van, de az ötlet és a szerkezet bizonyára alacsonyabb költséggel is megvalósítható.
Forrás: https://www.dezeen.com/2018/05/21/so-architecture-cabin-border-turkey-greece/

3. Mi az az ingatlancoaching, és kinek jó?


Egyre többen értik, mit jelent a coaching, és nem meglepő, ha mára az ingatlanos szakmában is értelmezhetővé vált a fogalom. Ahogy van karrier-coaching és életmód-coaching, az ingatlan adás-vétellel kapcsolatos döntéseink is kívánhatnak kreatív együttgondolkodást egy ingatlanpiaci folyamatokban jártas szakemberrel.
Nem állítjuk, hogy ez egy új dolog, inkább egy új nézőpont: nem kifejezetten tanácsadás, mert sokszor az ügyfelek nem is tudják pontosan, hogy mit szeretnének, hogyan kezdjenek hozzá a lakásvásárláshoz. Ilyenkor segít egy tapasztalt és empatikus, igényes ingatlanos szakember. 
A Drahota Ingatlan szakemberei sem csak ingatlanokkal, hanem emberekkel is foglalkoznak. A cél minden esetben az ügyfél elégedettsége, és ez nem mindig azt jelenti, hogy rögtön rátalál álmai ingatlanjára, hanem azt, hogy a beszélgetések során az ügyfél maga jön rá, hogy a saját elképzelései és lehetőségei hogyan fésülhetők össze optimálisan a lakáspiaci viszonyokkal.
A jó ingatlanközvetítő nem a gyors sikert hajszolja, ez a szakma egy hosszútávfutó felkészültségét és kitartását kívánja meg. 
A döntést az ügyfél hozza meg, de az ingatlanközvetítő asszisztál neki az ehhez vezető úton információkkal, ötletekkel, időt spórol és segít megoldást keresni.

4. Ha kirepül a madár, mi legyen a fészekkel? - megoldások relokációra


Napjaink erősödő trendje a másik országba költözés, ideiglenes vagy végleges szándékkal. De mi legyen az ingatlanunkkal? Adjuk el vagy keressünk bérlőt? Ha nem akarunk eltépni minden szálat, a bérbeadás lehet a megoldás. 
Még ha a külföldre költözés egy meghatározott időre is szól, és biztos, hogy az ingatlanra hazaköltözés után megint szükség lesz, egy 1-2 éves távollét esetén is el lehet gondolkodni azon, hogy mi lenne, ha a lakás ez idő alatt is bevételt termelne. 
Minden költözés a sok adminisztrációs teher mellett egyfajta gyászfolyamat is, és nem elég a kultúrsokk az új, külföldi otthonunkban, még a régi lakás elengedésének pszichés terheit is viselnünk kell. A legnehezebb, ha évtizedeket töltöttünk a lakásban vagy házban, és bizonytalan a család még a hosszú távú jövőben ("visszajövünk, ha a gyerekek iskolába mennek/befejezik az iskolát"), mert ilyenkor próbálják húzni a döntést: először "nem hivatalos" lakás-szittert keresnek, egy rokont, aki szerény havi lakbért fizet és életben tartja a fikuszokat.
Aztán az érzelmi szálak gyengülésével felmerül, hogy valamit komolyabban kellene kezdeni azzal az ingatlannal, hiszen csak egy lakás, ha mégis hazaköltözünk, majd megoldjuk akkor a lakáshelyzetet.
Nézzük, milyen lehetőségek vannak:
1. Kiadjuk bútorozottan, mert így a bérlőnek nem jelent plusz költséget a beköltözés, így sokkal könnyebb kiadni: Jól hangzik, de nem így van. A jó bérlő a saját berendezését szeretné használni.
2. Kiadjuk üresen: jó az irány, de nem csak a kiürítés a feladat, hanem a kisebb, de már régóta esedékes javítások és a festés, mázolás. Meghirdetni a kész állapotban érdemes, nem nyerünk vele semmit, ha minél előbb próbáljuk kiadni, mert így nem a valódi állapotot látja az érdeklődő.
A jó hír pedig az, hogy ha valaki többet költ albérletre mint amennyi bevétele származik a lakáskiadásból, akkor a lakáskiadást adómentesen is megúszhatja. Ez akár arra az esetre is érvényes, ha valaki külföldön bérel lakást és annak költségeit megfelelő dokumentumokkal igazolni tudja. 
Forrás: https://bit.ly/2I3EhSN

63.jpg

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezzük, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr1214535302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) a jövő városa (1) A jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása