Én és a robotom egy 18 nm-es lakásban lakunk, és jól elférünk
Kicsi a lakásod? Kénytelen leszel ötlettel, dizájnnal és többfunkciós bútorokkal felturbózni

Bárhonnan is nézzük, méregetjük, elemezzük, a jövő a városoké, azokban pedig egyre több ember lesz, ezzel párhuzamosan egyre több ingatlanra lesz szükség, amelyek mérete folyamatosan csökken. 

orisystems-1.jpg

Olyan megoldásokat kell keresnünk, amelyek lehetővé teszik a lakótereink többfunkciós használatát, legalábbis addig, amíg a tér magától nem tud nőni. Addig viszont nekünk kell alkalmazkodni a változó körülményekhez, mert már ma is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy minden funkciónak fenntartsanak egy szobát. A megoldás a többcélú terekben rejlik, de hogy ne legyen nyomasztó, hogy ugyanabban a helyiségben alszunk, ahol dolgozunk, eszünk és kikapcsolódunk, olyan bútorokra van szükség, amelyek kis erőfeszítéssel és gyorsan átalakíthatók.

Ilyenkor a szkeptikusok arra gondolnak, hogy amelyik kanapéágy kihúzható, az bizony kihúzva is marad, hiába lehet visszaalakítani kanapévá a bútort. De mit szólnánk  hozzá, ha ezekhez az átalakításokhoz elég lenne egy gombnyomás, vagy egy Alexának odavetett félmondat...? 

A sokféleképpen kihúzható, betolható, lecsapható, eltolható, állítható bútor akár háromszorosára "növelhet" egy 18 négyzetméteres teret, legalábbis ha mindazt a funkciót, amelyet betölt a komplex bútor, összeadjuk, könnyen kijön, hogy még egy ilyen apró garzon is felveheti a versenyt egy standard méretű lakással. A lenyűgöző Ori Systems cég agyszüleménye a kompakt-garzon-robot, és még ha koncepcióműnek is tekintjük, valljuk be, van benne fantázia. 

Így kell elképzelni az Ori One "garzon a dobozban" transzformer bútorrendszert:

De ne rohanjunk egyelőre a boltba, mert egyelőre még csak előrendelésre gyártják a robotizált dobozos garzont, és még az árát sem tudni pontosan, úgy becsülik, 10.000 dollárért lesz majd kapható. A dizájn egyébként nem túl futurisztikus, sima bútorlapokból összeállítható a bútor, az értékét vélhetően a "belbecs" növeli. Ilyen komplex és távirányítással működő szerkezeteknél a technika és a vasalatok ára a legborsosabb. 

Forrás: Home - Howstuffworks.com

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezzük, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr5014584414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) A jövő városa (1) a jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása