Best of Facebook 2018 - 2. rész
Ezeket a Facebook-posztjainkat is szerettétek a legjobban múlt évben

1. Mi lehet jobb 100 kisházas (immár kabin néven "anyakönyvezve" ) képnél?

Hát 101 kisházas kép! Ebben teljesen egyetértünk, hiszen most ősszel talán még erősebb az emberben a kis terek, barátságos, meleg, távoli, magányos házikók iránti romantikus lelkesedés. 
Feljövőben a kabin-trend, mi is írtunk már róla, és a Roadster magazin is szívesen számolt be a kisház-lázról. https://roadster.hu/mono-kabin-kanada/
A kisházak/lakókunyhók/kabinok jellemzői: kis alapterület (10-40nm), természeti környezetbe illeszkedés, praktikusság, minimalizmus, sokrétű funkcionalitás, az esztétikum megtartásával. Sok kabinra a mobilitás is jellemző, részben olyan építményekről van szó, amelyek könnyen mozgathatók, esetleg eleve kerekekre, platóra épültek. 
Már hazai gyártók is foglalkoznak apró házak kulcsrakészre építésével, de a divat a tengerentúlról indult az óriási, eladósodást előre garantáló lakóházak hagyományának ellenpontjaként. 
Sok még az ellenérzés a kisebb lakóházakkal kapcsolatban, ezért még mindig a legtöbb ilyen méretű hajlékot hétvégi menekülőútnak szánnak a tulajdonosai. Az Airbnb-n is nagyot mennek a kabinok: az utazók ugyanis még jobban fogékonyabbak a minél elvarázsoltabb szállások iránt. 
https://www.dwell.com/artic…/101-best-modern-cabins-6743f356

2. Ici-pici, de tökéletes

Ez az ici-pici tökéletes házikó Stockolm közepén nem csak kívülről imádnivaló...
Lenyűgöző, mennyit számít a jó dizájn egy lakótérben, hiszen nem olyan egyszerű 28 négyzetmétert funkcionálisan és szemet gyönyörködtetően berendezni.
Szerencsére azonban van egy kis belmagasság, így 2 szintesre tervezték ezt a kis gyöngyszemet. Alul található a konyha, a fürdő és a nappali, majd egy rusztikus lépcső vezet a felső szintre, ami a hálóhelyiséget rejti. Sokat dob a felső szinten, hogy tetőablakokon árad be plusz fény, és az egész lakásban fehér, vagy nagyon világos színeket használtak.

Forrás: https://www.apartmenttherapy.com/this-adorable-little-swedish-house-is-tiny-unassuming-perfection-skna-hem-216059

3. Okos, kompakt, urbánus

Többfunkciós terek, "smarthome" felszereltség, letisztult stílus: lassan ez az alap elvárás egy modern városi garzon esetében.
Előrejelzések szerint 2050-re a világ lakosságának mintegy 68%-a városi környezetben fog élni. Ez különösen szükségesség teszi a nagy népsűrűségből adódó problémák kreatív kezelését. Sokan leszünk, de mind emberhez méltóan akarunk majd élni.
Erre mutat szép példát ennek a melbourne-i lakberendező cégnek a munkája, egy 35 nm-es lakás berendezése. A lakásban konyha sem volt, és méretből adódóan 1 hálószobás térrel kellett valamit kezdene a tervezőknek. 
A linken a garzont bemutató videó is megtekinthető, a felvételeken pedig azt látjuk, hogy rengeteg többfunkciós berendezési tárgy van, amihez kapcsolódóan egyetlen olyan felvetésünk lenne, hogy elvileg nagyszerű, ha egy falrészletből asztalt tudunk "hajtogatni", de biztos, hogy a mindennapokban ki-be akarja húzogatni az ember a berendezés elemeit ahhoz, hogy egy másik felhasználási lehetőséget igénybe vegyen...?
Döntse el mindenki maga  Mi beköltöznénk!

Forrás: https://dornob.com/small-smart-and-super-functional-this-micro-apartment-is-packed-with-space-saving-features/

4. Lógok a szeren...

Már otthon is lóghatunk, ha van egy kis belmagasságunk és egy erős hálónk. Kizáró ok: tériszony 

A belvárosi lakások nagy belmagassága nem csak galéria beépítésére csábít: Ha hajlandóak vagyunk feláldozni néhány köbméternyi üres teret, szokatlan, de nagyszerű körülmények között olvashatjuk kedvenc könyvünket. További előny, hogy egy ilyen kifeszített chillezőhely nem veszi el a fény útját, mint egy galéria, vagy fal. Ha gyerekek is vannak, biztonságos rögzítés esetén valószínűtlenül hosszú időre megoldottuk a szórakoztatásukat is...
A hálót akár egy terjedelmesebb lépcsőfordulóban is kifeszíthetjük. Kevés olyan lakás van, ahova eleve ezt a funkciót tervezték be, mert azért valljuk be, az az igazi, ha van egy nagy, dedikált rész ennek a meglepő berendezési tárgynak, de erre is látunk példát a képeken.
Lógásra fel!

Még folytatjuk...

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezzük, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr6714535154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) A jövő városa (1) a jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása