FIXER UPPER - Egy amerikai sikertörténet a házfelújító showműsorok világából: A Magnólia-sztori
Az USA-ban nagy népszerűségnek örvend egy 4 (nemsokára 5) gyermekes házaspár, akik házakat újítanak fel és rendeznek be. Ez az önmagában nem túl izgalmas felütés egy igazi amerikai sikersztorit rejt, Chip és Joanna Gaines felemelkedését és tündöklésé

Hiába ismerjük a siker receptjét, mégis kevesen tudják megvalósítani, amit ez a szimpatikusan mosolygó amerikai pár elért. Nem a titkukat keressük, mert titok ritkán van. Vannak körülmények, adottságok, egy kis szerencse, és rengeteg munka. Honnan indultak, hogyan valósították meg az álmaikat, hogyan tekintsünk rájuk: reality show-szereplőként, vagy házfelújítási szakemberként?
chip-and-joanna_1.jpg

Mára a Magnolia, a pár nevéhez kötődő márka komoly lifestyle-branddé nőtte ki magát, nem csak a TV-show van (volt), hanem saját vállalkozások, projektek is: blogok, áruház, alapítvány, saját bútor- és festékkollekció, magazin, vendégház, étterem, és a 2017. októberében megjelent könyvük: "The Magnolia Story".

chip-and-joanna_2.jpg

Magyarországon is ismerjük Chip és Joanna Gainest és a TV sorozatukat, magyarul a Fixer Upper címet Feljavítókra fordították. A HGTV nevű csatorna TV show-jának minden adása a megszokott szigorú dramaturgia alapján halad: az adott rész főszereplői (akik tulajdonképpen csak mellékszereplők a karizmatikus felújító-designer pár mellett) megvesznek egy jó elhelyezkedésű, de nem túl ideális állapotú és berendezésű (haha, mihez képest) házat, majd jön Chip és Joanna, és varázsütésre álomotthont varázsolnak az újdonsült háztulajdonosoknak, ők sírnak örömükben, finálé.

Ez egy igazi mese, és az emberek szeretik a meséket, pontosabban a jó történeteket, és itt minden adott egy ilyenhez: szimpatikus szereplők, problémafelvetés, megoldáskeresés, egy-két akadály és a happy end. Magyar szemmel nézve irreális méretű házakról van szó, amelyeknek a teljes átalakítására egy európai törpeállam éves költségvetését öntik rá, amíg minden kép a falra kerül és minden passzol egymáshoz színben és stílusban. De mint mondtam, ez egy mese, ne keressük benne saját életünk realitását. Tekintsünk rá eye-candy-ként, vagyis kényeztessük a szemünket a látvánnyal, lelkünket a sztorival. 

Az átalakítás során a forgatókönyv szerint Chip, az amerikai mosolyú, szerszámokhoz profin értő Férfi az átépítésben vállal tevékeny szerepet, felesége, a valóban elbűvölő Nő, Joanna egy viszonylag jellemző rusztikus stílusban tervezi meg a berendezést. Közben néha gyereket nevelnek, és csodálatra méltó könnyedséggel tartják a kezükben a dolgokat. Az eszünkkel tudjuk, hogy egy óriási stáb van mögöttük, de könnyű elhinni, hogy ez a lendületes, jó humorú, pozitív kisugárzású pár szedi szét és rakja össze újra az aktuális "munkadarabot".

Saját maguk írják le a történetüket a honlapjukon, amely szerint a texasi Waco-ban található Magnolia Market mellett van még pár másik érdekeltségük, de az az igazi szerelemprojekt. Álmodozásnak indult az egész, és ők maguk is nehezen hiszik el, hogy idáig eljutottak, és csakis együtt, egymás támogatásával valósíthatták meg terveiket. 2003-ban nyitották meg az első Magnolia Marketet, ezzel kezdődött minden. Joanna az itt töltött évek alatt tanulta meg azokat a készségeket, amelyek az üzletvezetéshez szükségesek voltak, és fejlesztette ki azt az egyéni stílust, ami a sikerhez segítette később a TV-show-k forgatása során és a vállakozásaik további fejlődésében. Miután megszületett az első két gyermekük, úgy döntöttek, hogy bezárják a boltot, és a továbbiakban a családnak és Magnolia Homes nevű építési vállalkozásuk fejlesztésének szentelik az idejüket és energiáikat. Ezekben az években is sokat tanultak a felújításról és arról, hogy tudnak ezen a területen is csapatként dolgozni: Chip már ebben a vállalkozásban is az építéssel, Joanna meg a szépítéssel foglalkozott. Aztán egyszer csak rájuk talált a HGTV Fixer Upper-t gyártó stábja. Ám Joannának hiányzott a Magnolia Market, ezért 2014-ben újranyitották az egykor már sikeres lakberendezés boltjukat is, ahol már online értékesítéssel is foglalkoznak. Mára pedig kinőtték az újranyitott boltot is, és egy nagyobb helyre költöztek, ami Magnolia Silos néven fut.

magnolia-market-collage-02.jpg

Minden ember története az otthonában kezdődik. Itt pihenünk, együtt vagyunk a szeretteinkkel, álmodozunk, itt történik az egész élet. Itt töltjük az időt azokkal, akik igazán számítanak: a családunkkal. A Magnolia minden egyes tevékenységének  - legyen az házfelújítás vagy termékkollekciók összeállítása - középpontjában a család és az otthon áll.

A tündérmese nem csak a TV-ben kel életre, a rajongók imádják, hogy a Gaines család saját háza és birtoka is olyan, mint amiket a megrendelőknek építenek. Amerikai-vidéki, egyáltalán nem hivalkodó stílusú farmházukat 1,5 éven keresztül újították fel, minden részlet a helyén van, néhol meglepő berendezési tárgyak, újragondolt bútorok (csillár a fürdőben, templomi oltár újjászületése konyhaszigetként), és egy saját kávézósarok. A ház felújítása elég nagy kihívás lehetett, tekintve, hogy 1895-ben épült, és az eredetileg 2 hálószobás házból kellett egy 6 fős család számára megfelelő otthont teremteni. Nem árulunk zsákbamacskát, sikerült...

Történetükről a Business Insider is beszámolt, kevésbé érzelmi, inkább üzleti szempontok alapján, de a szaklap sem mond mást, mint amit eddig is tudtunk: a házaspár töretlen szorgalommal és tehetséggel küzdötte fel magát erre a szintre, és vált néhány év alatt kisválllakozásból komoly üzleti szereplővé. Úgy gondolják, a sikerük két fő erősségükre vezethető vissza: szeretnek dolgozni és gyűlölnek veszíteni

A Fixer Upper sorozatuk 5 évadot élt meg és a HGTV 2017 év vége felé adta le az utolsó részt. De a rajongókat nem hagyják magukra, jönnek a design-ra fókuszáló epizódok Joanna főszereplésével.

Hitvallásuk mindannyiunk számára értékes lehet, akár házfelújításban törjük a fejünket, akár nem:

Hiszünk a bátorságban, a komfortzónánk meghaladásában, és abban, hogy minden nap valami új dolgot próbáljunk megtenni, még akkor is, ha félelmetesnek tűnik.

Források: 

magnolia.com, HGTV Fixer Upper, Country Living Magnolia Market a FB-on

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezhető, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr113899412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) a jövő városa (1) A jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása