4 személy, akik nélkül ne vágj bele lakásvásárlásba!

Segítséget kérni nehéz, ez tény. De akadnak az életben olyan összetett és nagy horderejű döntések, amelyeket nem érdemes egyedül végigcsinálni. Ilyen az is, amikor a családnak egy új otthont kell találni. A GDN munkatársai összeszedték, hogy kikből áll az a csapat, akik mindenképp jó, ha segítenek ilyenkor.

 

Ügyvéd

Ingatlan adásvétel nincs jogász nélkül. Sok ügyvédi iroda akad, akik kifejezetten erre a területre specializálódtak. A választás előtt érdemes konzultálni velük, megtudni hány százalékért dolgozna és mi az amit ők intéznek (földhivatali bejegyeztetés, vásárlás előtti ellenőrzés, stb.) és mi az, amit nekünk kell megcsinálni.

Egy jó ügyvéd olyan szerződést készít, amely mindkét felet, eladót és vevőt is védi és tartalmazza mindazokat a pontokat, amelyeket a bankok a hitel folyósításához kérnek. Mivel ez bankonként változhat érdemes a megbízott ügyvédet felvilágosítani arról, hogy melyik pénzintézettel állunk kapcsolatban.

 Ingatlanközvetítő

Eladni és venni is könnyebb, ha egy szakember segíti a munkát. Egy igazán jó ingatlan referens végigkísér az egész folyamaton. Ott van, amikor el kell adni a lakást, segít árazni, mutatni, szerződni és utána számíthatunk rá abban is, hogy megtalálja az új otthonunkat.

Mivel a két folyamat általában szorosan összefügg, praktikus, ha mindez egy kézben van. Az ingatlanos szakember rutinja sok kérdést leegyszerűsíthet és sok problémát elkerülhetővé tesz.

Ha megvan az az ember, akiben megbízunk, akkor engedjük neki, hogy segítsen eladástól a beköltözésig!ku273l0wtw.jpg

 Építész / statikus

Ha nem új építésű lakást veszünk, akkor szükség lesz valakire, aki megnézi, ki lehet-e venni azt a falat, amit odébb tennénk, aki meggyőződik róla, hogy nem kell a tetőt jövőre cserélni és aki ellenőrizni tudja, hogy a folt valóban egy apró beázás vagy valami nagyobb gondot mutat. A használt autót is megnézetjük szerelővel, miért tennénk máshogy a lakással?s63cd5o2cw.jpg 

Költöztető

Már egy garzon kipakolása is embert próbáló feladat, egy család összes bútorának és egyéb holmijának megmozgatása pedig mindenképpen profit igényel. Sokan gondolják, hogy majd levisszük a haverokkal, de nem kell ahhoz egy zongora, elég egy nagyobbacska szekrény, ami nem fér be a liftbe, hogy átértékeljük ezt az elhatározást. És akkor a szállításról, a teherautóról még nem is beszéltünk!

Válasszunk olyan szolgáltatót, akinek referenciái vannak. Akad olyan vállalkozás, aki csomagol is helyettünk, sőt, ha nem tudunk azonnal költözni, raktározást is vállalnak.

 

forrás: http://blog.gdn-ingatlan.hu/4-segito-akikre-szukseged-lesz-ha-lakast-veszel/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr978826076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) a jövő városa (1) A jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása