Kicsi, gurul, laknak benne, mi az? - Útikalauz furgonlakóknak
Néha a csodás dolgok valóban a komfortzónán kívül történnek. Alakíts át egy teherautót lakássá, átalakul az életed!

Mindenkinek vannak tervei az életben. Kiskorunkban még bátran rámondjuk, hogy világutazók és felfedezők akarunk lenni, aztán ez a terv felnőtté válás küszöbén halványodik kicsit, és átcsap realitásba, valamiből élni kell, rendes munka kell, hogy fizetni tudjuk a számlákat, és a cél az, hogy egy rendes lakáshoz, házhoz jussunk. Míg az egyik embernek a kiszámítható mindennapok és a családi ház biztosítja a boldogságot, egyre többen vannak, akik egy másfajta életmódot választanak. Ők a furgonlakók, lakóautósok, gurulóház-tulajdonosok.

furgon3_1.jpg

Mindenkinek van egy története. Van, aki azért választja a furgonlakó-életmódot, mert túl sokáig élt nagy terekben, helyhez kötötten, és ki akarja próbálni, milyen úton lenni. Felnőttek a gyerekek, unoka még nincsen, kiadják a lakásukat, és belevágnak életük kalandjába. Vannak fiatalok, akiknek esze ágában sincs elkezdeni a "felnőtt életet", őket egyszerűen a kíváncsiság és a szabadságvágy hajtja, ráérnek még letelepedni. Vannak családok, akik kis- és nagy gyerekekkel gurulják körbe az országot, egy földrészt, vagy az egész világot, utazásuk limitált időre szól. Van olyan is, aki az eleve utazós életmódjához, munkájához keres lakásmegoldást, és van, aki magából a gurulóházas életformából indul ki, és ahhoz találja ki a pénzkereseti lehetőséget. A guruló házak népszerűségének növekedése a "Tiny House Movement", és a "downsizing" vagyis az kis házak iránti lelkesedés és az egyszerűsítő életforma boomjának egyik oldalágaként tekinthető. 

furgon12.jpg

Milyenek ezek a guruló házak, kik a lakói, milyen motiváció hajtja őket, hogy néz ki egy ilyen lakófurgon, milyen a kialakítása, mivel jár ez az életforma? Bemutatunk néhány nagyszerűen sikerült átalakítást, köztük két magyar példát is. Itt a nyár, engedjük kicsit szabadon a fantáziánkat, lépjünk ki egy kis időre a falak közül, álmodozzunk!

Több helyen is azt olvasni, amikor a motivációról esik szó, hogy a kezdetben nyomasztó bizonytalanság idővel szerethetővé válik. Egy amerikai lakóautós egyszerűen fogalmazza meg: "But the spontaneity of it all, even the not-so-fun parts, is what makes this life so much fun, inspiring, and always interesting". Vagyis hogy a spontaneitás (még a nemszeretem dolgok esetében is) az, amitől élvezhető, inspiráló és érdekes ez az életmód.

A Mindenkilaci szerzője, aki a párjával kürtőskalács sütéssel keresi a kenyerét utazás közben, így ír erről:

Enyhén szólva kiszakadtam a komfortzónámból. Nem volt netem. Nem tudtam, hogy hol találok reggel kávét, vagy hogy mit fogok aznap este vacsorázni. Szörnyű volt. Nyüglődtem. Szenvedtem. Puffogtam. Aztán ez egyszer csak elmúlt. Rájöttem, hogy a megszokások, amelyek keretet adnak a mindennapjaimnak, valójában be is szorítanak a saját magam alkotta keretek közé. Ahogy azonban halványulni kezdett a mindennapi rutin, úgy sejlett fel mögötte a világ…

A brit művészpár egy 1996-os Iveco teherautót alakított át bohém lakássá, amely már 3 éve viszi őket mindig új kalandok felé:

Julie és Andrew amerikai fiatalok, nem utazgatnak, őket a lakásbérleti díj kergette életünk kalandjába, ők egy 1990-ben gyártott iskolabuszban laknak a kutyájukkal:

Gabi és Brandon esküvői fotósok, és egy erősen nagykorú, 1972-es Airstream modellre bízták a sorsukat:

Ez a fiatal lány egy 19 éves teherautót alakított át guruló házzá, és ezzel járja a világot:

Mindekilaciék, akiket már említettünk, utaznak a világban 2 kutyájukkal, útjukat néha megszakítják egy-egy vásár erejéig.

furgon4.jpg

Rundebelláék is egy fiatal pár, akiket "újra meg újra “megfertőz a nyugtalanság vírusa”. Ők egy nagyon hasznos képes leírást készítettek a furgonjuk lakhatóvá alakításáról

Követnél furgonlakókat Instán, rákeresnél furgonátalakításokra YouTube-on? Használd a #vanlife #campervan #houseonwheels hashtageket, keresőbe pedig a "converting an RV" kifejezést írd, a rengeteg találat közül pedig kimazsolázhatód a neked tetszőt. Akár álmodozásra, akár konkrét leírásokra van szükséged, a digitális korban már nem az információhiány a nehézség, hanem a bőség zavara. 

Források: Apartmenttherapy.com, Rundebella blog, Mindenkilaci blog

Ha ezt a cikket elolvastad, feltételezhető, hogy érdekel a téma, és hogy jó hasznát vennéd egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válladról. Ránk bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórolsz meg, így marad időd a többi fontos dologra is.

Ide ( www.drahotaingatlan.hu ) kattintva nézz körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha nem találod meg azt, amit keresel, vagy bármilyen kérdésed van, esetleg tanácsra van szükséged, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Neked segíteni!

Teljes blogunk valamennyi cikkét IDE kattintva olvashatod.  www.drahotaingatlan.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr7014011900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) A jövő városa (1) a jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása