Hogyan fotózzuk a lakást hirdetéshez?

Eladni egy házat rengeteg munkával jár. Sokan azt gondolják, maguk is el tudják adni lakásukat, házukat, nem kell nekik ügynök ehhez. Lehetséges, hogy előbb-utóbb sikerül eladni, de mennyi minden mással lehetne tölteni azt a rengeteg időt, amit a fotózással, hirdetések feladásával, hívásokra válaszolgatással megy el? Ráadásul ez utóbbi rengeteg stresszel is jár. Ha valaki mégis belevágna egyedül, vagy csak nem elégedett az ügynök képeivel, és úgy érzi jobbakat is lehetne készíteni, az most figyeljen, mert megosztunk pár tanácsot, hogyan érdemes hirdetéshez fotózni a lakást.

1, Természetes fények

Oltsunk le minden lámpát a lakásban, és húzzuk fel a redőnyöket, húzzuk szét a függönyöket, és engedjük a Napnak, hogy tegye a dolgát. Természetesen fényes nappal fotózzunk, tehát délután 4 óra után már semmiképp. Télen már akkor sem. A természetes fénytől a tárgyak világosabban, élesebben, és az egész tér jobban fog mutatni a képen.

15134a07a3.jpg

2, Mindent a lencse szemszögéből

Nagyon fontos, hogy mikor próbafotókat készítünk a szobáról, többféle beállításból fotózzunk, valamint álló és fekvő képeket is készítsünk, majd a kamerán végignézve el tudjuk dönteni, mi is illik jobban az adott térhez. Az alapján döntsünk, hogy a kamera által készített képen mi mutat jobban. A lencsének higgyünk, ne a szemünknek. A fotók végignézése, kritizálása segít abban hogy felfedezzünk kisebb problémákat(rossz beállítás, rossz fények), és ezeket kijavítva tökéletes képet készítsünk.8kuzr013k3.jpg

3, Ereszkedjünk térdre

Hacsak nem vagyunk 130 centiméter magasak, állva nem tudjuk optimális szögből fotózni a teret. Ezért készítsünk szélesebb képeket térdeplő pozícióból, így nagyobbnak mutatjuk a szobát.

4) Közelik

Néhány közelit is készítsünk, amik közvetítik az atmoszférát a házban. Azokat a részleteket fotózzuk, amik egyedivé, vonzóvá teszik a házat ( pl. : eredeti bordűr, szép, egyedi ablakpárkány...), hogy biztosan ne kerüljék el a vásárló figyelmét. Ezzel azt érhetjük el, hogy a mi otthonunkra emlékezzenek az érdeklődők, mert kicsit más mint a többi.


j7sqd4jdjz.jpg







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Kerüljük az összképet elrontó tárgyakat

Ventilátor a plafonon, repedések, pici lyukak a falon. Nem nagy dolgok, mindenhol van, de senki nem szereti egy fotón visszanézni őket.

 forrás: http://www.rd.com/home/improvement/how-to-sell-your-house-best-photos/

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr138396024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) a jövő városa (1) A jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása