Készítsük fel otthonunkat az eladásra!

Tavasszal egyre több ingatlantulajdonos dönt amellett, hogy megválik régi otthonától. A hirdetési dömbing beindulása előtt érdemes a ház mellett a családot is felkészíteni, hogy az ingatlan fel tudja venni a versenyt a többivel szemben. A megfelelő előkészületek felgyorsíthatják az eladási időt, sőt még az árat is növelhetik. 

h1.jpg

Első körben mérjük fel az ingatlan apróbb hibáit, amiken hajlamosabbak vagyunk átsiklani. Csöpögő csap, meglazult kilincsek és a csempék közötti mélyedések mind-mind odafigyelést igényelnek, ha otthonunk legszebb arcát szeretnénk majd megmutatni a leendő vevőknek. Az tudja csak igazán, aki családi házban lakik, hogy mindig van mit csinálni, főleg ha a befejezetlen magánprojektjeinkről van szó. Gondoljunk csak a tető nélkül maradt teraszra, vagy a kibetonozott medencére, amelyek nem haladtak tovább a megvalósulás útján. 

Ezután tekintsünk a házunkra, majd a kertre és a kerítésre. Gondoljuk végig... Ha itt is odafigyelünk az apróságokra, még ha kívülről nem is a legújabb építési trendek szerint épült ingatlanunk, küllemét már meglepően egyszerű javításokkal csábítóbbá varázsolhatjuk. Ha valami erősen megkopott, fessük újra, az udvart tegyük rendbe, nyírjuk le a füvet és a sövényeket is. A kaputól a bejáratig biztosítsunk zökkenőmentes  bejutást, és gondoljunk a világításra is, ha esetleg a potenciális vevők csak sötétedés után tudnák megtekinteni ingatlanunkat. Ne feledkezzünk meg a növényekről sem, ültessünk ki minél többet a kertbe és az ablakokba, de arról se feledkezzünk meg, hogy a lakásban is a legegyszerűbb, de legszebb dekorációnak számít.

h6.jpg

Ha a fentebbi előkészületeket megcsináltuk, elkezdhetjük belülről alakítgatni otthonunkat. Az ember elsőként az előszobába lép be, ahol a kabátok és a cipők találhatók. Csak annyit hagyjunk elöl belőlük, amit ténylegesen használunk, hogy elkerüljük a túlzsúfoltság érzését a látogatókban. A további előkészületekbe viszont már az egész családot bevonhatjuk, selejtezzük ki a már rég nem használt holmikat, főként a szekrényekben, mert a leendő vevők majd ezt is megnézik, hogy mennyi helyük lesz a későbbiekben pakolni. Ezután kezdjük meg a kitakarítását a háznak. Fontos, hogy ne feledkezzünk el az ablakpucolásról, a függöny mosásról, a szőnyegekről, és a bútorkárpitokról sem. 

h4.jpg

Előfordulhat, hogy valamelyik helyiségben szükséges lehet a kifestés. Igyekezzünk ezt minél előbb megtenni, hogy rendesen ki tudjuk szellőztetni a festékszagot. Ilyenkor érdemes valamilyen semleges színben gondolkozni, ugyanis azzal garantáltan nem lőhetünk mellé senkinél. Burkolatcserélés esetén is gondolkozzunk a könnyen kezelhető és tisztítható felületekben. A csaptelepeket, villanykapcsolókat és fogantyúkat cseréljük újra, ugyanis így még vonzóbb lehet otthonunk a leendő vevők számára. 

h5.jpg

h3.jpg

Végül, de nem utolsó sorban készítsünk elő minden dokumentumot, amire csak szükségünk lehet a lakáseladás során, valamint ne feledkezzünk meg a házban maradó gépek és berendezések garancialeveleiről sem. Ha ezeket az előkészületeket lelkiismeretesen elvégezzük, nem kell aggódnunk, hogy ingatlanunk esetleg csak évek múltán kerül eladásra, garantáltan felgyorsíthatjuk a folyamatokat, és még mi is jobban érezhetjük magunkat az ott töltött utolsó időszakban. 

h7.jpg

Ha ezt a cikket elolvasta, feltételezhető, hogy érdekli a téma, és hogy jó hasznát venné egy ingatlanközvetítőnek. A mi dolgunk az, hogy az ingatlan hirdetésével, és az adás-vétellel kapcsolatos terheket levegyük a válláról. Ránk bízhatnak sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt és energiát spórol meg, így más fontos dolgokkal is tud foglalkozni. Ide kattintva nézzen körül a honlapunkon és a hirdetéseink között, és ha bármilyen kérdése van, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt, miben tudunk Önnek segíteni!

A bejegyzés trackback címe:

https://drahotaingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr9813787626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elérhetőségeink:

Tel.: +36 707 707 804

Drahota Ingatlan - az Ön támogató partnere ingatlanügyben! A Drahota Ingatlan küldetése, hogy mindenkinek megtalálja a lehetőségekhez képest legtökéletesebb ingatlant. Hiszünk abban, hogy a klasszikus, nyomulós ingatlanügynökök ideje lejárt, ezért törekszünk arra, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat a közös munka során.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (1) 3D építészet (1) 3D nyomtatás (1) Airbnb (1) albérlet (3) Alexa (1) állami támogatás (1) Amazon (1) apartment in a box (1) átalakítás (1) automatizáció (1) a jövő ingatlanjai (1) A jövő otthona (1) A jövő városa (1) a jövő városa (1) A Magnólia-sztori (1) befektetni (1) béna ingatlanhirdetések (1) Best of Facebook (5) biodiverzitás (1) Budaörs (1) Chip és Joanna Gaines (1) Construma 2018 (1) contour crafting (1) CSOK (1) Dánia (1) design (1) digitális nomád (1) Duna (1) Dwell (1) életmód (1) energetika (2) energiatakarékos építés (1) építészet (3) Építészeti Biennálé 2018 (1) építőipar (2) ergonómia (1) Facebook posztok 2018 (5) felmérés (1) felújítás (1) fenntartható építészet (3) fenntartható építkezés (1) fenntartható fejlődés (1) garzon (2) guruló otthon (1) gyerek (1) ház (4) házfelújítás (1) házfelújító show (1) házkiadás (1) HelloWood (1) hempcrete (1) HGTV (1) hirdetés (1) Hollandia (1) home office (1) home staging (2) hőszigetelés (1) Hugh Fearnley-Whittingstall (1) Hungexpo (1) hygge (1) IKEA (1) ingatlan (6) ingatlanfejlesztés (1) ingatlanpiac (2) ingatlantrend (2) ingatlan eladás (1) ingatlan felkészítése eladásra (1) installáció (1) intelligens otthon (2) irodaház (1) irodai környezet (1) karácsony (1) karácsonyfa (1) Karácsonyi mese (1) kartonház (1) kenderbeton (1) kenderbeton ház (1) készház (1) kiállítás (1) Kína (1) kollégium (1) konyha (2) korszerűsítés (1) kreatív otthon (1) kutyabarát munkahely (1) lakás (6) lakásdekor (1) lakásfelújítás (1) lakáskiadás (1) lakáskiegészítők (1) lakóautó (1) lakóhajó (1) legális albérletbe adás (1) mikro-apartman (1) minigarzon (1) moduláris építkezés (1) nano-stúdió (1) nevetés (1) ökoépítészet (1) okos otthon (1) Ori Systems (1) otthon (3) otthondesign (1) otthoni iroda (1) otthon melege program (1) pályázat (1) passzívház (1) pénznyelő (1) robotbútor (1) sharing economy (2) Siri (1) smart home (2) sötétkék (1) szavazás (1) szerződés (1) Szezonalitás (1) színek (1) támogatás (1) társasház (1) tetőkert (1) tiny house (1) Tisza (1) trend (1) újragondolt ingatlanok (1) újrahasznosítás (1) ünnep (1) urbanizáció (2) úszóházak (1) vanlife (1) városfejlesztés (2) városi garzon (1) Velence (1) Vidámság (1) WELL building (1) Wikkelhouse (1) zöldtető (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása